Pula: Rovinjska se uskoro otvara za promet


Gornji dio Rovinjske ulice u Puli uskoro će biti uređen nakon što je dugih 28 godina bio izvan funkcije. Danas je, naime, postavljen početni asfaltni sloj, a ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, saznajemo iz gradske uprave, slijedi postavljanje završnog asfaltnog sloja, a uskoro i puštanje u promet.

To će uvelike olakšati vožnju Monte Zarom i omogućiti bolju povezanost s ostatkom grada. Osim toga, kompletno područje komunalno je uređeno i vraćeno na uslugu građanima.

Prije 28 godina ovaj se dio Rovinjske ulice, koja povezuje Radićevu ulicu (bivša Omladinska) s Monte Zarom, urušio zbog kaverni koje se nalaze ispod površine a nastale su nekadašnjom eksploatacijom kvarcnog pijeska za potrebe tvornice stakla. I tijekom sadašnje rekonstrukcije pojavili su se višestruki problemi s novootkrivenim kavernama i tunelima, no sve je uspješno i kvalitetno sanirano. Usto je u Rovinjskoj ulici izgrađena fekalna i oborinska kanalizacija, novi rubnjaci, te izgrađena javna rasvjeta, nove plinske i vodovodne instalacije te TK i elektroenergetske instalacije. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter