Pula, Rovinj i Vrsar za Plavi cvijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula u kategoriji gradova s više od 20 tisuca stanovnika, Rovinj medu onima od 10 do 20 tisuca i Vrsar medu najmanjima, do 10 tisuca, istarski su kandidati za najuredenije turisticko mjesto na Jadranu. Medu regionalnim kandidaturama povjerenstvo županijske Turisticke zajednice Rovinju je dalo prednost pred Porecom, a trece mjesto u toj kategoriji pripalo je Umagu.

Rovinju je ovo cetvrta uzastopna kandidatura, a prethodne tri bio je i nacionalni pobjednik medu gradovima. Vrsar, koji je do sada bio najuspješniji istarski konkurent za Plavi cvijet medu opcinama, u novoj je kategoriji regionalni pobjednik ispred Novigrada te Rapca. Pula po novim kriterijima razvrstavanja po broju stanovnika u Istri nema konkurencije pa je njenu kandidaturu povjerenstvo samo podržalo.

Medutim, kad je rijec o pojedinacnim elementima uredenosti, koji se takoder nagraduju Plavim cvjetovima, u nekim kategorijama nisu podržane ni jedine kandidature. Ocijenjeno je, naime, da ne zadovoljavaju postavljene standarde, pa Istra nece imati kandidate za najuredeniju benzinsku postaju, poštanski ured, turisticki suvenir i posebnu turisticku ponudu ili zanimljivost.

Za najbolju plažu s ostalim jadranskim konkurentima nadmetat ce se rabacke javne plaže Maslinica, St. Andrea, Girandella i Lanterna, a za primat medu privatnim okucnicama ona familije Radin iz Bravarske ulice u Umagu. U konkurenciji parkova istaknut je porecki Olge Ban, a medu turistickim informativnim centrima onaj na pulskom Forumu, zakljucak je povjerenstva u kojem su bili koordinator ove akcije na županijskoj razini Marino Brecevic, Ljiljana Dravec iz županijskog Odjela za održivi razvoj i potpisani novinar Glasa Istre koji je jedan od medijskih pokrovitelja Plavog cvijeta.


Podijeli: Facebook Twiter