Pula: Rotor u Šijani čeka ljepše vrijeme


Zašto ne napreduje izgradnja kružnog toka na ulazu u Pulu, u Šijani? U javnosti se konstantno pojavljuju različite priče, od zaustavljanja radova zbog neusklađene dokumentacije do nenabavljanja materijala koji je potrebno ugraditi, kao i pretpostavke da se rotor neće uspjeti izgraditi u zadanom roku, prije turističke sezone, odnosno do 1. lipnja ove godine.

Iz Hrvatskih cesta u nekoliko su navrata isticali da su razlog sporijem odvijanju radova isključivo vremenski uvjeti i kompleksnost projekta te isprepletenost instalacija komunalne infrastrukture. Usto se, napominjali su, čekala isporuka materijala, kolektora oborinske i fekalne odvodnje.

- Stanje na terenu je loše zbog učestale kiše i blata. Čekamo samo malo povoljnije vrijeme i onda ćete vidjeti da će se radovi zahuktati, kaže nam Ivan Davidović, predstavnik pulske ispostave Hrvatskih cesta u ovom projektu.

- Također, uvijek se prilikom ovakvih radova dogodi da instalacije plina, struje ili HT-a nisu na dubinama na kojima su ucrtane po projektima, takva su odstupanja normalna u građevinarstvu. No, sve smo uspjeli uskladiti i nadam se da više nećemo imati takvih iznenađenja, govori Davidović.

Na gradilištu uistinu nema intenzivnog djelovanja. Tek dva bagera i dva kamiona koji odvoze zemlju s gradilišta uistinu su premalo za ovakav projekt. Ipak, ocrtava se vizura budućeg rotora. Primjerice, krak koji će prema Labinskoj ulici voditi između Lidla i Arube, potom širenje prometnice od rotora prema Mercatoru, zbog čega je posječeno 200-tinjak stabala na rubnom dijelu Šijanske šume, kao i budući "krug" rotora, promjera 75 metara. (piše G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter