Pula: Robert Cvek novi predsjednik Gradskog vijeća

Sjednice pulskog vijeća ubuduće će voditi Robert Cvek
Sjednice pulskog vijeća ubuduće će voditi Robert Cvek

Robert Cvek s koalicijske liste koju predvodi IDS novi je predsjednik pulskog Gradskog vijeća, a na ovoj je funkciji naslijedio Denisa Martinčića, koji je vijeće vodio zadnjih osam godina. Najveće je to iznenađenje današnje, konstituirajuće sjednice pulskog vijeća. kojom je i službeno počeo rad vijećnika u novom sazivu.

Sjednicu je vodila Slobodanka Vale iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a prisustvovali su joj gradonačelnik Boris Miletić i novi istarski župan Valter Flego.

Obojica su čestitala izabranim vijećnicima, istaknuvši da svi zajedno trebaju raditi da bi život u Puli bio bolji i ljepši. Miletić se nada da će svi vijećnici pomoći za dobrobit građana, dok je Flego istaknuo da želi graditi mostove suradnje u najvećem istarskom gradu.

Na sjednici su prisustvovala 24 od 25 izabranih vijećnika, a nedostajao je samo prvi pulski SDP-ovac Peđa Grbin, zbog obaveza u Saboru. Odabrana je Mandatna komisija, koja je nositelja koalicijske liste koju predvodi IDS Borisa Miletića zamijenila Valterom Boljunčićem. Vijećnički mandat potvrdila je i Mirjana Galo iz SDSS-a, međutim nju će, prema najavama, zamijeniti Dejan Janković, sljedeći pripadnik srpske manjine na toj listi, a to će se dogoditi na idućoj sjednici vijeća.

Vođenje sjednice preuzela je potom Elena Gattoni Stepanov (više ne vodi najstariji vijećnik, nego prvi na listi s najviše osvojenih mandata, op. a.), druga s liste IDS-HNS-Zeleni, koja je vijećnicima pročitala svečanu prisegu. Vijećnici su prisegli čašću da će dužnost obnašati časno i odgovorno te se zalagati za napredak Pule, Istre i Hrvatske. Uslijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanja te odabir novog predsjednika Gradskog vijeća.

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju, za mene je to velika čast, ali i obaveza i odgovornost. Želim nam svima uspješan četverogodišnji mandat s puno realiziranih projekata za Pulu, kratko se zahvalio novi predsjednik vijeća Cvek.

Kako je Peđa Grbin završio u IDS-u

Kao zanimljivost prve sjednice valja izdvojiti lapsus predsjednika Mandatne komisije Marka Martinčića koji je čitajući imena izabranih vijećnika i lista s kojih dolaze "preselio" SDP-ovca Peđu Grbina u redove IDS-a. Reagirali su, međutim, vijećnici SDP-a i brzo Grbina vratili pod svoje skute. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter