Pula: Rivom od jutros u oba smjera

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Završetkom postavljanja prometne signalizacije - i vertikalne i horizontalne - ostvareni su svi preduvjeti za početak dvosmjernog prometa na rivi u Puli.

Danas će se tako, nakon što policija oko 8, 9 sati pregleda prometnicu, promet odvijati u oba smjera. Otvaranjem rive za dvosmjerni promet bit će okončan jednosmjerni režim koji je na snazi bio zadnjih godinu dana, i koji je, kako su se izjasnili brojni građani u kritikama upućenim gradskoj upravi, izazivao velike gužve u prometu, posebno u strogom centru grada.

Međutim, sada bi prometovanje trebalo biti olakšano jer će vozači koji, primjerice, dolaze s bulevara (Arsenalska ulica) u smjeru grada moći skrenuti kod semafora u Flaciusovu ulicu i prema rivi te time automatski rasteretiti promet prema Giardinima.

Također, vozači će do rive moći i oko zgrade Pošte, kod Danteovog trga, gdje će se moći skretati i lijevo i desno, odnosno i prema bulevaru i prema rivi.

Druga je novost to da se ponovno s rive može skrenuti u Ulicu sv. Ivana (uzduž Titovog parka), što će se regulirati semaforom, ali i jasno iscrtanom horizontalnom signalizacijom na prometnici za ulazak iz smjera Sv. Ivana na desni trak rive. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter