Pula: Rivom bez gužvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulskim vozacima ocito je prvi dan pocetka radova u Flaciusovoj ulici bio dostatan da, umjesto vožnje rivom i cekanja u koloni vozila, pronadu alternativan pravac do svojih odredišta. Naime, pripremni radovi u Flaciusovoj ulici, pod nadzorom konzervatora, zbog kojih je postavljena semaforska regulacija prometa naizmjenicno jednim trakom prometnice, izazvali su prvoga dana velike gužve na rivi.

No, takva je situacija trajala svega jedan dan jer, prema videnom, vec naredna dva dana rivom se prometuje bez cekanja u kolonama. Naravno, rijec je o vremenu kada nije prometna "špica" dolazaka i odlazaka na radna mjesta. Ostatak dana tek pet-šest vozila cekaju pred semaforskom regulacijom s obiju strana Flaciusove ulice.

S druge strane, povecao se promet u Dobrilinoj i Laginjinoj ulici te su tamo moguca manja cekanja, što samo potvrduje iznesenu tezu o preusmjeravanju vozaca na alternativne pravce. Povecanu frekvenciju prometa savršeno su upile Rakovceva, Mletacka i Maruliceva ulica, kojima se prometuje u uobicajenom ritmu.


Podijeli: Facebook Twiter