Pula: Riva i dalje više jadac nego gladac

Ploče su uništene od teške mehanizacije
Ploče su uništene od teške mehanizacije

Nakon tek mjesec dana koliko je pulska riva otvorena za promet i početne euforije i ponosa što su radovi okončani čak mjesec i pol prije najavljenog roka, na vidjelo izlaze problemi vezani uz ovu prometnu "žilu kucavicu" kojoj, čini se, nadležni nisu posvetili dovoljno pažnje.

Uz po mnogima potpuno promašenu ideju da riva u većem dijelu bude jednosmjerna, jer ne samo da nije rasterećen centar grada, već je sada potpuno zagušen, prvenstveno se to odnosi na nedovršene nogostupe i ploče uz obalni dio.

Ploče na tom dijelu su, naime, posebno na potezu od ACI marine do ulaza u Uljanik, dobrano uništene pod kotačima teške mehanizacije. K tome, na pojedinim dijelovima su toliko ulegnute da predstavljaju ozbiljnu opasnost za prolaznike, a o prašini ne treba ni govoriti.

Situacija je stoga sljedeća - s jedne strane ćemo imati lijepo uređenu pješačku zonu pod krošnjama ladonja, a s druge strane neuređeni obalni dio, koji bi zapravo trebao postati prava pješačka zona s klupicama i pogledom na more.

Od nadležnih iz Grada Pule doznajemo da se sanacija obalnog zida predviđa nakon turističke sezone. Postojeće rubne kamene ploče ne bi se izmještale nego bi ostale gdje su i danas.

- Kako bi se uskladio i osvježio cjelokupni izgled rive, završna obrada predviđa se od istog materijala i izvodit će se na isti način kao i površina nogostupa s druge stane prometnice, čiji su radovi upravo u tijeku, istaknuli su iz Grada Pule. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter