Pula: Rijecki gat otvoren za gradane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci turisticke sezone pulska pomorska policija i Lucka uprava postigli su dogovor o podjeli Rijeckog gata koji je dotad u cijelosti bio u funkciji medunarodnog pomorskog granicnog prijelaza. Tako ce od ovog tjedna, nakon 20 godina, polovica gata na pulskoj rivi biti otvorena i njome ce se gradani moci slobodno kretati.

Mol ce služiti i lokalnim i državnim brodarima koji ce na toj otvorenoj polovici moci ukrcavati i iskrcavati goste sa svojih brodova.



- Imajuci u vidu cinjenicu da je Rijecki gat pomorski granicni prijelaz te problem prihvata brodova u domacem linijskom prometu, poglavito broda Bišovo, ali i drugih, tijekom radova na pulskoj rivi, suglasnošcu svih involviranih strana Rijecki gat podijeljen je na dva dijela.

Južni dio i celo gata i dalje ce se koristiti kao pomorski granicni prijelaz, dok je sjeverna strana otvorena za domaci linijski promet, saznajemo od ravnatelja Lucke uprave Donalda de Gravisija.

Ovog tjedna predstoji sastanak s predstavnicima Grada, Herculanee, udruženja pulskih obrtnika te brodarima cija su plovila privezana na potezu od Lucke kapetanije do ulaza u Uljanik.

Sredstvima Ministarstva mora pocela je gradnja nove operativne obale od Rijeckog gata prema Velom Vrhu i zasad je izgradeno 20-ak metara. De Gravisi kaže da od resornog ministarstva ocekuju još novca za ovaj prioritetni projekt.


Podijeli: Facebook Twiter