Pula: Riječanin krao "uniće" i divljao po cesti

(Ilustracija/Jelena PREKALJ/Arhiva)
(Ilustracija/Jelena PREKALJ/Arhiva)

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Rijeke, koji je na području Pule počinio dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Osim na području Pule, Riječanin je osumnjičen je da je isto kazneno djelo počinio i na području Labina te u Rijeci.

Naime, 6. travnja oko 1 sat prometna patrola je u Mutilskoj ulici u Puli uočila fiat uno, pulskih registracijskih oznaka, koje je prijavljeno kao ukradeno. Policijski službenici signalizirali su vozaču da se zaustavi, no ovaj se oglušio na zapovjedi i počeo bježati pulskim ulicama, prilikom čega je počinio više prometnih prekršaja.

Kad je došao do  Zlatićevog trga, 36-godišnjak je zbog prevelike brzine kretanja izgubio nadzor nad fiatom, izletio s ceste i udario u stablo. Nakon prometne nesreće, pokušao je pješice pobjeći s mjesta događaja, no u tome su ga spriječili policijski službenici.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da je 36-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, kao i da je "unića" prethodno otuđio u Ulici Rižanske skupštine, gdje ga je parkirao 66-godišnji vlasnik iz Pule.

U nastavku istraživanja utvrđeno je da to nije jedino vozilo koje je muškarac te večeri otuđio pa s njim izazvao prometnu nesreću. Naime, nekoliko sati ranije, odnosno 5. travnja oko 22.30 sati na cesti Valtura – Medulin Riječanin je izletio s kolnika vozeći također fiat uno, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 65-godišnjaka iz Pule, a kojeg je otuđio u Divkovićevoj ulici u Puli. Svega sat vremena ranije 36-godišnjak je na cesti Loborika – Marčana također izletio s kolnika, i ovoga puta upravljajući fiat unom, pulskih registracijskih oznaka, nakon čega je zapalio vozilo i pješice otišao s mjesta događaja. Policijski službenici utvrdili su da se radi o vozilu 42-godišnjaka iz Labina, koje je Riječanin te iste večeri otuđio u Ulici prilaz Vala u Labinu.

Na istom mjestu gdje je ukrao taj auto, policijski službenici pronašli su fiat uno, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 61-godišnjaka iz Matulja, a za koji je utvrđeno da ga je 36-godišnjak otuđio 4. travnja u Vukovarskoj ulici u Rijeci. Nakon što je otuđio automobil u Rijeci, muškarac je s njim 5. travnja u Opatiji izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao s mjesta događaja. Potom je nastavio divljati u Istri.

Radi počinjenih prometnih prekršaja, 36-godišnjaku je 6. travnja određeno zadržavanje u pulskom zatvoru do 13. travnja, kada su ga preuzeli policijski službenici i dovršili nad njim kriminalističko istraživanje. Protiv Riječanina će kaznena prijava biti podnijeta u redovnom postupku. (portal GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter