Pula: Resecija otela blagdanski duh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi potaknuli trgovce da i u ovo doba recesije urede svoje izloge te time "podignu" izgled grada, ove su godine Grad Pula i Turisticka zajednica pokrenuli zajednicku akciju cjelogodišnjeg nagradivanja najuredenijih izloga u centru grada. Naknadno je akcija proširena i izvan granica strogog centra i to zbog interesa vlasnika tih poslovnih prostora. Prvi krug nagradivanja krece upravo u ovo, blagdansko vrijeme te bi nagrade vlasnicima najuredenijih izloga trebale biti urucene oko Božica.

Provjerili smo kakva je doista situacija s izlozima ducana u centru grada. Ocjena je osrednja - prvenstveno stoga što su mnogi, u samome centru, naprosto prelijepljeni papirima, neki cekaju bolja vremena, neki novu turisticku sezonu. Mnogi su poslovni prostori zatvoreni i cekaju nove zakupce, a mnogi, odali su nam prodavaci, jedva preživljavaju i njihovi vlasnici muku muce kako pregrmjeti zimu te o uredenju izloga ne stignu niti razmišljati. Stoga su, tek prigodno, u izloge dodali pokoju blještavu kuglicu ili boric.

Mnogi izlozi u gradu kupce umjesto šarenilom boja pokušavaju privuci - popustima. Deset posto na gotovinu, dvadeset posto u odredene dane, akcije "2+1 gratis" samo su neki od natpisa koji kupce i prije uobicajenih blagdanskih sniženja pokušavaju potaknuti da ipak potroše koju kunu, mada im nije viška.

No, kao uvijek, i u ovoj prici ima iznimaka  Inovativno je ove godine ureden izlog Calzedonije, koji je u proteklih deset dana vec dvaput mijenjao blagdansko ruho, a kao i svake godine do sada, maštovitošcu se izdvajaju izlozi Benettona. Izlog Coin Case ureduje se sukladno godišnjim dobima, te je i u ove dane prigodno ureden.

Tradicionalno, vizualno se vec godinama isticu izlozi Vesna i RT stila u Ulici Sergijevaca, odnosno Flanatickoj. Kako doznajemo od direktora ovih radnji Antonija Rupcica, bogatim uredenjem izloga RT stila ove su se godine željeli oduprijeti sivilu koje vlada centrom grada, ali i zahvaliti svim svojim dugogodišnjim kupcima.

Odao nam je da bi se uskoro, upravo da bi se Flanatickoj podario blagdanski ugodaj, od RT stila pa sve do Dulcisa, trebao postaviti crveni tepih. Naravno, ako mu komunalni redari i Grad Pula to dozvole.

Dodajmo i to da su nam neki vlasnici naveli da ce izloge urediti tijekom ovoga tjedna, a neki su upravo "u radu", stoga bi se situacija uskoro mogla i promijeniti. Nabolje, naravno. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter