Pula: Rekonstrukcija Valturske 2016.

Rekonstrukcija Valturske naredne godine
Rekonstrukcija Valturske naredne godine

Krajem ljeta 2013. godine, odmah nakon što je dovršena izgradnja velikog kružnog toka u Šijani, iz Grada Pule najavili su rekonstrukciju Valturske ulice. Riječ je o izuzetno važnom alternativnom pravcu koji koriste mnogi pulski vozači da bi što prije stigli do svojih odredišta i, u većini slučajeva, izbjegli prometne čepove u Šijani. Međutim, jednako tako je riječ o pulskoj ulici na kojoj je dosad obavljeno vjerojatno najviše prekopa i zakrpa, zasigurno više od stotinu.

No, niti nakon više od dvije godine u Valturskoj ulici stanje nije promijenjeno, samo je još i plinofikacija "prošla" ovim dijelom Pule. Štoviše, obnova Valturske ulice najavljivala se još dok se širio prvi kilometar obilaznice, kada je ta ulica, uz Ulicu Bože Gumpca, podnijela sav teret pojačanog prometa.

Kako su od tada prošle dvije godine, Grad Pulu smo pitali zašto se nije pristupilo rekonstrukciji Valturske ulice, odnosno znači li to da je gradska uprava odustala od ovoga najavljenog projekta ili ga ipak, i kada, namjerava konačno realizirati.

- Projekt rekonstrukcije Valturske ulice svakako je u planu za  realizaciju te je stavljen u nacrt Prijedloga za održavanje nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule za sljedeću godinu. U sklopu njega, na raskrižju Valturske i Divkovićeve ulice, planira se i izgradnja rotora, da bi se dodatno poboljšala protočnost prometa u Valturskoj i okolnim ulicama, odgovorili su nam iz Grada Pule.

Iz gradske uprave ističu da su već izrađeni idejni projekti te je ishodovana lokacijska dozvola na temelju koje je izrađen elaborat parcelacije pa je u tijeku provedba parcelacije po prvoj fazi koja obuhvaća potez od Zlatićevog trga do raskrižja s Ulicom Jurja Žakna.

- Također, u tijeku je izrada parcelacijskog elaborata po drugoj fazi koji se dionicom nastavlja do Ulice prekomorskih brigada, odnosno obilaznice. Paralelno s navedenim, u tijeku je provedba nabave za izradu glavnog projekta rekonstrukcije Valturske ulice, poručuju iz Grada. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter