Pula: Rekonstrukcija Palisine tek na jesen?

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Rekonstrukcija Palisine ulice na Novoj Verudi, jedne od najprekopanijih prometnica u gradu koja je prepuna oštećenja, prošle je jeseni prebačena u Programom održavanja komunalne infrastrukture za ovu godinu i najavljena je za proljeće.

Grad Pula je krajem godine poručio da je spreman započeti rekonstrukciju jer je financijska konstrukcija zatvorena te ishodovane sve potrebne dozvole. Čekalo se samo provođenje natječaja Herculanee u suradnji s Hrvatskim vodama da rekonstrukcija započne što prije kako bi bila okončana prije turističke sezone.

Međutim, već se početkom veljača dalo naslutiti da će projekt trebati ponovno prolongirati te će ga biti teško okončati do početka turističke sezone. Naime, iako je Herculanea raspisala natječaj on je još uvijek u tijeku. Do izbora izvođača radova na kanalizaciji proći će vremena pa se sve više razmišlja da se Palisinu ulicu poštedi kopanja u ljetnim mjesecima jer je očigledno da bi sada započeti radovi bili okončani duboko u ljetu s obzirom da im je rok četiri mjeseca. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter