Pula: Rekonstrukcija Palisine do početka sezone

Palisina ulica jedna je od najoštećenijih u gradu (M. ANGELINI)
Palisina ulica jedna je od najoštećenijih u gradu (M. ANGELINI)

Rekonstrukcija Palisine ulice na pulskoj Novoj Verudi, prometnice s ponajviše prekopa i oštećenja u našem gradu unatoč relativnoj "mladosti" ovog naselja, prebačena je, Programom održavanja komunalne infrastrukture s prošlogodišnje jeseni, na nadolazeće proljeće.

- Čekamo još jedino provođenje javnog natječaja za financiranje izgradnje odvodnje koji provodi Herculanea i čim se to okonča, počinjemo s projektom. Moramo ga zgotoviti do početka iduće turističke sezone, rečeno je u studenom prošle godine u gradskoj upravi, a i sam gradonačelnik Boris Miletić izjavio je da će Grad nastojati izdvojiti veća proračunska sredstva za održavanje prometnica, pritom kao primjer navodeći upravo Palisinu ulicu.

Iz Herculanee su nas tada izvijestili da je izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije u Palisinoj ulici kandidirana za financiranje od Hrvatskih voda za 2013./2014. godinu. Projekt je, rečeno je tada, prihvaćen i ušao je na listu prioriteta te se do kraja godine očekuje odobrenje zajma-tranše kredita strane banke Hrvatskim vodama. Međutim, iz Herculanee nam sada odgovaraju da bi se konačna odluka o uvrštenju Palisine ulice u Program financiranja vodno-komunalne infrastrukture trebala znati za desetak dana. Navode da konačnu odluku donosi Upravno vijeće Hrvatskih voda te se nakon toga zaključuju ugovori između Hrvatskih voda i Herculaneine tvrtke Pragrande.

- U ovom trenutku ne možemo s sigurnošću tvrditi da je Palisina ulica ušla u Program financiranja Hrvatskih voda preko Europske banke, odgovara Igor Stari, direktor Herculanee, koji, međutim, ističe da će, bez obzira na odluku Hrvatskih voda, raspisati javno nadmetanje za Palisinu ulicu, a po okončanju postupka i zaključenja ugovora s najpovoljnijim izvođačem i radovi, čiji se početak očekuje početkom ožujka. (G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter