Pula: Rekonstrukcija kanalizacijske mreže u Palisinoj

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Radovi na značajnom i dugo iščekivanom infrastrukturnom projektu rekonstrukcije Palisine ulice nastavljaju se odvijati bez zastajkivanja. Projekt obuhvaća izgradnju nove oborinske odvodnje, uređenje prometnice, ali i postavljanje svih novih komunalnih instalacija.

U sklopu ovog projekta, rekonstruirat će se i kružni tok u podnožju Palisine ulice, odnosno na križanju s obilaznicom i cestom koja vodi prema Marini Veruda, kao što je to učinjeno na križanju obilaznice i ceste koja vodi prema Pješčanoj uvali.

Najzahtjevniji dio projekta je rekonstrukcije kanalizacijske mreže s obzirom da je trenutno u Palisinoj ulici mješoviti sustav koji često stvara probleme. Izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije u Palisinoj ulici kandidirana je za financiranje od strane Hrvatskih voda "Financiranje vodno komunalne infrastrukture" za 2013./2014. godinu.

Omjer financiranja je 90 posto Hrvatske vode, a deset posto javna lokalna samouprava. Projektom je predviđena rekonstrukcija prometnice u dužini od 433 metra te sedam metara u širini, odnosno po 3,5 metara za svaku prometnu traku. Pri izgradnji nogostupa, na svim mjestima pješačkih prijelaza, osigurat će se pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. U ulici će se urediti i četiri autobusna stajališta na lokacijama na kojima su se nalazila i prije rekonstrukcije.

Radovi u Palisinoj ulici započeli su 1. rujna, a ovih je dana započela i druga faza ovog projekta, koja će trajati, prema sadašnjem planu, do 17. siječnja sljedeće godine. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter