Pula: Regule za derbi Istre 1961 i Hajduka

Dekor s jedne od prošlih utakmica Istre 1961 i Hajduka (M. MIJOŠEK/arhiva)
Dekor s jedne od prošlih utakmica Istre 1961 i Hajduka (M. MIJOŠEK/arhiva)

Sutrašnji pulski derbi između petoplasirane Istre 1961 i drugoplasiranog splitskog Hajduka, koji počinje na stadionu "Aldo Drosina" u 21 sat, zbog očekivano velikog interesa i posjeta povlači i dodatne mjere osiguranja.

Danas je do 13 sati već bilo prodano 2.500 ulaznica, a očekuje se i, kako je potvrdila policija, između 700 i 1.000 gostujućih navijača, pa je PU istarska poduzela pojačane mjere sigurnosti.

Od 19 sati do ponoći Ulica Marsovog polja od raskrižja s obilaznicom do parkirališta kod Croatia osiguranja bit će zatvorena za promet za sva vozila, ne bi li svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći i otići sa stadiona.

Policija moli građane da do stadiona dođu ranije, ne bi li se izbjegle gužve, kako prometne, tako i one na ulazima u stadion, gdje će kontrole biti rigorozne. Patrolirat će i pauk, koji će premještati nepropisno parkirana vozila te ona koja budu ostavljena na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje.

- Pozivamo sve posjetitelje i navijače da se ponašaju civilizirano te da navijaju fer i korektno, ne bi li ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja, navode iz PU istarske.

Po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, podsjećaju iz policije, nije, između ostalog, dopušteno posjedovanje ili konzumiranje te pokušaj unošenja alkoholnih pića, droga i posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za ostvarivanje nereda i nasilja; pokušaj ulaska u alkoholiziranom stanju; maskiranje lica; transparenti kojima se potiče mržnja ili nasilje; bacanje predmeta u natjecateljski prostor; pjevanje pjesama ili poruka čiji sadržaj potiče mržnju; paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, paljenje ili uništavanje drugih predmeta te ulazak u natjecateljski prostor.

U skladu s ovlastima, policija će tijekom utakmice snimati navijače. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter