Pula: Raspisani izbori unutar IDS-a

Ivan Jakovčić u društvu Tulija Demetlike
Ivan Jakovčić u društvu Tulija Demetlike

Na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a odlučeno je da će se raspisati unutarstranački izbori za predsjednika stranke. Kao što je poznato, Ivan Jakovčić nakon 22 godine predsjedavanja IDS-om odlučio je da se više neće kandidati za to mjesto, ali je unatoč tome automatizmom nakon četiri godine nužan odabir nakon isteka četverogodišnjeg mandata.

Unutarstranački izbori u IDS-u odvijat će se koncem ove i početkom iduće godine. Predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin nam je rekao da su već određeni rokovi kada će se morati provesti izbori po podružnicama od 14. listopada do 14. veljače.

- Po podružnicama će se izbori provoditi od 15. listopada do 15. prosinca, potom će skupština zajednice podružnica održati svoj sastanak između polovice prosinca i polovice siječnja iduće godine dok će glavni sabor IDS-a biti održan 14. veljače iduće godine kada ćemo znati ime novog predsjednika naše stranke.

Još je prerano govoriti o imenima koji će svoju kandidaturu istaknuti, no Jakovčić više neće biti jedan od kandidata za tu funkciju, izjavio je Lorencin.

Komentar smo pokušali dobiti od aktualnog predsjednika Jakovčića, no nije bio voljan davati nikakve izjave te je nakon sjednice otišao u društvu stranačkog kolege, labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike.

Na sjednici su bili i pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon i drugi. (C. B. GALIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter