Pula: Radovi usred sezone dozvoljeni

Radovi na privatnim površinama mogu se obavljati cijele godine (S. MILJEVIĆ)
Radovi na privatnim površinama mogu se obavljati cijele godine (S. MILJEVIĆ)

Iako Pula razvija trend turističkog grada, turisti smješteni u privatnim apartmanima i sobama Puljana možda neće moći dobro spavati zbog buke uzrokovane građevinskim radovima. Za razliku od ostalih općina i gradova Puljštine, Grad Pula nije donio odluku kojom se zabranjuju građevinski radovi za vrijeme turističke sezone.

U Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu saznali smo da svakodnevno stiže više pritužbi građana na buku građevinskih radova koji se izvode u njihovom susjedstvu, a koja uznemiruje njihove goste. Građani slučajeve prijavljuju komunalnom redaru, koji ih pak prosljeđuje policiji, kojoj mogu prijaviti remećenje javnog reda i mira.

Prema gradskoj odluci o komunalnom redu, zabranjeno je prekopavanje glavnih prometnica na području grada od 15. lipnja do 1. rujna, osim u slučaju hitnih intervencija i posebnih potreba koje određuje gradonačelnik. Za radove na javnim prometnicama potrebno je nabaviti posebna odobrenja. No, radovi koji se izvode na privatnim površinama i objektima nisu zahvaćeni tom odlukom pa se stoga mogu obavljati za vrijeme cijele sezone.

Za kopanje rive izdane su posebne dozvole (M. A.)

- Odjel za komunalni sustav i imovinu u svibnju ove godine pokrenuo je inicijativu za eventualne izmjene i dopune odluke o komunalnom redu te je uputio dopise mjesnim odborima, upravnim tijelima i svim relevantnim institucijama koje su na bilo koji način vezane ili mogu utjecati na njeno donošenje ili provedbu, da svojim prijedlozima daju doprinos unaprjeđenju postojećeg stanja, rekao je pročelnik Damir Prhat.

Da bi se osigurao kontinuitet značajnih projekata kao što su izgradnja obalnog, odnosno fekalnog kolektora i oborinske kanalizacije na pulskoj rivi te rekonstrukcije kanala Pragrande u Flaciusovoj ulici, Gradsko je vijeće u prosincu 2010. godine donijelo odluku o davanju odobrenja za izvođenje radova u ljetnim mjesecima za dio rive i Flaciusovu ulicu. (A. ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter