Pula: Radovi u donjem dijelu Radićeve

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Od subote je za promet otvoren središnji dio Radićeve ulice (bivša Omladinska ulica) od križanja s Kranjčevićevom (semafori) do križanja s Rovinjskom ulicom (Pionirski dom). Asfaltiranje je uslijedilo nakon okončane plinofikacije i rekonstrukcija vodovodne mreže u središnjem dijelu ulice, te su postavljeni novi rubnjaci i izgrađena javna rasvjeta.

Rekonstrukciju, kako stoljetne plinovodne, tako i propusne vodovodne mreže, zajedničkim snagama provode Plinara i Vodovod radi smanjenja troškova i povećavanja efikasnosti. Rekonstrukciji vodovodne mreže u Radićevoj ulici pristupa se, kako je rečeno, zbog učestalih puknuća na postojećem 40 godina starom i dotrajalom cjevovodu Monte Šerpo - Vodotoranj, a rekonstrukcija obuhvaća 678 metara magistralnog cjevovoda i 117 metara okolne priključne vodovodne mreže.

Od ovog tjedna, pak, intenzivirat će se radovi u trećem, posljednjem, dijelu Radićeve ulice. Vodovod će rekonstrukciju vodovodne mreže izvoditi do sjedišta Vodovoda, odnosno križanja s Vergerijevom ulicom, dok će plinofikacija produžiti do križanja s Dobrilinom ulicom.

Potpuni završetak radova u Radićevoj ulici najavljen je do 20. travnja. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter