Pula: Radovi u Anticovoj ulici samo noću

Zbog zatvaranja Anticove nastale su velike gužve (A. KANCELAR)
Zbog zatvaranja Anticove nastale su velike gužve (A. KANCELAR)

Radovi u pulskoj Anticovoj ulici, a riječ je o privremenom preusmjeravanju dotoka otpadnih voda iz glavnog kanala Pragrande na pomoćni kanal u toj ulici, koji su započeli proteklog petka, do okončanja će se izvoditi isključivo noću. Takvu je odluku donio gradonačelnik Pule Boris Miletić ne bi li se promet u centru grada tijekom dana odvijao bez gužvi.

- Zbog zatvaranja Anticove ulice nastale su prometne gužve i čim sam o tome obaviješten, naložio sam da se radovi trenutno obustave dok se ne iznađe prometno rješenje koje će u potpunosti omogućiti sigurno i nesmetano prometovanje. Radovi će se do okončanja izvoditi isključivo u noćnim satima kada se promet odvija smanjenim intenzitetom, kazao je gradonačelnik Miletić i ujedno se zahvalio svim sudionicima u prometu na iskazanom strpljenju.

- Svjedoci smo velikih kapitalnih projekata koji se trenutno odvijaju u našem gradu. Bliži nam se kraj radova na rivi, gradi se novi kružni tok u Šijani, a usporedno se odvija i plinofikacija grada. Ovo su velike i značajne investicije koje su naprosto nužne da bismo mogli planirati i razvijati budućnost naše Pule. Svi ovi radovi ne bi bili mogući bez podrške sugrađana i ja im se još jednom zahvaljujem na razumijevanju i strpljenju, kazao je Miletić.

Radovi na prespoju kod križanja Anticove i Smaregline ulice, kod zgrade Istarskog narodnog kazališta, treća su i posljednja faza kojoj se pristupa nakon što je sanirano usko grlo kod zgrade pošte i nakon sanacije šahtova u Anticovoj ulici. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter