Pula: Radovi do Punte, sanira se dio rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja Šijanskog kolektora napreduje brže od ocekivanog. Iako se pretpostavljalo da ce prve dvije faze - u parku pored Veterinarske stanice i dijelu Ulice 43. istarske divizije - trajati do kraja mjeseca te da ce biti zatvoren i dio prometnice, ona je vec otvorena za promet, a radovi su se premjestili prema kružnom toku.

Nakon isteka rokova za javni natjecaj koji je Lucka uprava provela krajem prošle godine, u srijedu je zapocela sanacija i rekonstrukcija dijela obale od gata Rijeka prema Velom Vrhu. Uvodnim radovima koji ukljucuju iskolcenje, osiguranje i obilježavanje osnovnih tocaka uslijedit ce izvodenje podmorskih iskopa te nasipavanje i izgradnja, odnosno saniranje obale u dužini od osamnaest metara, doznajemo od glasnogovornika Lucke uprave Zorana Peruška.

- Radove izvodi tvrtka Sun Adria iz Rijeke, a njihova ukupna vrijednost iznosi 1,8 milijuna kuna. Novac je osigurala Lucka uprava, dok je 700 tisuca kuna izdvojilo resorno ministarstvo. Ocekujemo da ce radovi biti okoncani u naredna tri i pol mjeseca, a nakon toga, ovisno o aplikaciji koju je Lucka uprava Pula podnijela prema EU-u za osiguranje daljnjih sredstava, planiran je nastavak sanacije i rekonstrukcije kompletnog poteza u dužini od otprilike 300 metara, kaže Peruško.

Druga faza ukljucivat ce sanaciju lukobrana, a cilj je vratiti pomorski identitet Puli te valorizirati ovaj dio grada.


Podijeli: Facebook Twiter