Pula radi - u ponoć!

(G. ROJNIĆ)
(G. ROJNIĆ)

Nakon što je srijeda bila "paklena" mnogi su jedva dočekali noć i spuštanje temperatura da se odmore za novi ljetni iscrpljujući dan. Mislili su tako i Verudeži da će u toj ljetnoj noći mirno utonuti u san. Međutim, u ponoć ih je iz prvog sna prenuo zvuk pikamera. Vjerojatno su mnogi pomisli da je to samo prvi san, u ponoć nitko ne gradi. Uostalom ljeto je, bučni građevinski radovi su stali do jeseni odlukom Grada Pule. Međutim, pikamer nije prestajao, svjetla se zgrada koje gledaju prema Ulici Veruda počinju paliti jedna za drugim, građani izlaze na balkone gledati tko ih u ponoć maltretira.

"Hitno" krpanje rupa

Kad ono, šok i nevjerica! Popravak rupa i zakrpa na cesti. U ponoć! Pikamerom! Deset minuta na jednom mjestu, pa slijedi ukrcaj iskopanog u kamion uz snažnu buku i zvukovi upozorenja kamiona i bagera za vožnju unatrag. Od ponoći do 00.30 na raskrižju kod Cacadua. Taman kad su Verudeži pomisli da je kraj, radnici se sele 50-ak metara dalje, pa sve ponavljaju, lome asfalt, ukrcavaju. Nakon novih pola sata počinje "piljene" asfalta koji cvili pod pilom, i tako s jedne lokacije na drugu.

I nije pukla neka cijev da je hitno, dio je to gradskog plana poboljšanja uvjeta prometovanja u gradu i sanacije rupa i mrežastih oštećenja na glavnim gradskim prometnicama. U Rizzijevoj ulici (od Keršovanijeve do Radićeve), Budicinovoj ulici (od Rizzijeve do Krležine), Voltićevoj ulici (od Voltićeve 18 do početka Ulice Monte paradiso) te u Ulici Veruda kod Kakadua. Idući tjedan ono što su u noći sa srijede na četvrtak doživjeli Verudeži, očekuje Medulinsku cestu, Mutilsku ulicu, te Šijance u ulicama 43. istarske divizije i Jurja Žakna.

- Ima li tko normalan u ovom gradu? Kanalizacija zbog koje grad drugo ljeto smrdi i krpanje rupa u ponoć, idealan turistički doživljaj. Samo, briga mene za turiste, noć su meni uništili. Pa zar im je malo vremena bilo na jesen, zimu i proljeće da sada po noći maltretiraju ljude. Tko je taj lumen koji je naredio radove, ovoga se stvarno treba sjetiti, kaže nam jedan od Verudeža koji tvrdi da je radove čuo do tri ujutro.

Treba se ovo sjetiti

Ne čudi što su Verudeži čuli radove, pogotovo pikamer i piljenje asfalta. Naime, noć je, sve se čuje, nisu radovi na Dolinki iza brda već u kvartu jednog od tri najmnogoljudnija gradska kvarta. Ali dobro, neka se radi. Ipak je Pula , osim Arene, Uljanika, Mate Parlova i, novije, Svjetlećih divova, poznata kao "Pula radi". Ljeti. U ponoć. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter