Pula: Pustolovno ljeto s Monte Librićem

S prošlogodišnjeg Pustolovnog ljeta (V. B.)
S prošlogodišnjeg Pustolovnog ljeta (V. B.)

Četvrto Pustolovno ljeto s Monte Librićem održat će se i ove godine, i to od 30. lipnja do 1. kolovoza u parku Doma hrvatskih branitelja.

- Ove godine šećemo austrougarskom Pulom, čime se i Pustolovno ljeto s Monte Librićem pridružuje obilježavanju stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Naš grad obiluje naslijeđem koje je iza sebe ostavilo austrougarsko vrijeme. A koje se sve zanimljive priče i pustolovine kriju iza poznatih nam austrougarskih palača, tvrđava, tunela... otkrit ćemo ovo ljeto zajedno s našim malim polaznicima, koji će poput pravih pustolova svakodnevno obilaziti i šetati gradom istražujući bogatu prošlost Pule, kazala je Iris Mošnja, jedna od voditeljica programa.

Jedna od najljepših građevina toga doba Dom hrvatskih branitelja i njegov vrt bit će i ove godine mjesto održavanja programa. U posebnom programu Čitam Pulu sudjelovat će i brojni gosti, poznati glumci i pisci koji će s djecom podijeliti svoju literarnu priču, vlastite pustolovine iz djetinjstva, svoja znanja i iskustva. Program traje od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, a za to vrijeme djeca će istraživati zanimljivosti iz bogate povijesti grada, šetati austrougarskom Pulom, upoznati običaje iz tog doba putem različitih radionica kostimografije i izrade predmeta iz svakodnevnog života te otkrivati mitove i legende odnosno rješavati zagonetne misterije.

Usto će posjećivati aktualne izložbe i događaje, likovno se izražavati, izrađivati 3D slikovnice, slušati originalne interpretacije priča i sudjelovati u literarnom programu Čitam Pulu.

Djeca na radionicama borave samostalno, a ona s posebnim potrebama mogu boraviti i uz prisutnost odrasle osobe. Cijeli program vode dva stručna edukatora. Informacije i rezervacije su moguće radnim danima od 8 do 16 sati na 222-865, 099-7329-853 i 099-555-2003. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter