Pula puna mračnih zakutaka koje treba osvijetliti

Pulski amfiteatar prepoznatljiv je i noću
Pulski amfiteatar prepoznatljiv je i noću

Najava realizacije projekta "Svijetleći divovi" kojim se namjerava osvijetliti stometarske Uljanikove dizalice čime bi se, uz trošak od oko dva milijuna kuna (plus PDV), valorizirao i istaknuo još jedan od prepoznatljivih simbola Pule, naišao je na veliki interes javnosti.

Lijepa ideja pulskog dizajnera rasvjete Deana Skire prihvaćena je na svim razinama, od Ministarstva turizma i pulske Turističke zajednice, brodogradilišta Uljanik pa do velikih sponzora, kao što su Arenaturist, Kamgrad, Phillips…"a ako nešto bude i nedostajalo, pokrit će se kreditom Turističke zajednice…" obećala je direktorica Sanja Cinkopan Korotaj.

Idejno rješenje izgleda prekrasno, svi su "zagrizli". Brendiranje Pule postalo je hit unazad nekoliko godina…. Ali, što je s ostalim pulskim brendovima koji i dalje, svake večeri vape za svojim davno izgubljenim sjajem.

Tko će i kada vratiti svjetlo u tmurnu i sivu Kandlerovu ulicu po kojoj se turisti i građani spotiču, tko će osvijetliti i brendirati mračne pulske uspone u starom dijelu grada, ne zaslužuje li i, nekada prepun, pulski korzo, Giardini, po koju žarulju više? Što je s turobnom Portaratom i zamračenom zgradom tržnice, za koju tvrdimo da je jedna od dvije najljepše u Europi…

U kratkoj večernjoj šetnji gradom, svjetlosno je brendiran jedino Slavoluk Sergijevaca i, prigodno, od događanja do događanja, svjetski poznati pulski amfiteatar. Sve ostalo je u škurom. (Napisao i snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter