Pula: Pučka kuhinja u bivšem Tomasu

Pučka kuhinja bit će organizirana u bivšem prostoru pizzerije Tomaso (M. ANGELINI)
Pučka kuhinja bit će organizirana u bivšem prostoru pizzerije Tomaso (M. ANGELINI)

Grad Pula dodijelio je prostor bivšeg Tomasa u Zagrebačkoj 11 površine 101 četvornog metra pulskom Crvenom križu za organiziranje pučke kuhinje. Praktički je to najvažniji od 25 usvojenih akata u ožujku jer je potreba za pučkom kuhinjom sve izraženija. Prostor se daje na uporabu na rok od deset godina bez naknade jer je pučka kuhinja jedan od oblika pomoći u sustavu socijalne skrbi.

"Već smo prilikom usvajanja proračuna za 2013. godinu osigurali financijska sredstva kako bi s radom započela pučka kuhinja. Ne možemo zabijati glavu u pijesak jer je evidentno da je dijelu naših sugrađana neophodna pučka kuhinja s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Stoga smo gradski prostor dodijelili Crvenom križu koji će organizirati i uvesti pučku kuhinju, uostalom, Crveni križ je i nositelj projekta kojim smo beskućnicima osigurali prihvatilište", rekao je gradonačelnik Boris Miletić obrazlažući odluku.

Grad Pula samostalno nema uvjeta za organiziranje prehrane za socijalno najugroženije kategorije građana kako bi unaprijedio zdravstvene i socijalne prilike lokalnog stanovništva. Točnije, Grad ne može samostalno pripremati obroke i dijeliti ih socijalno ugroženim osobama koje nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba, a nisu ih u mogućnosti ostvariti svojim radom, prihodima od imovine ili na drugi način. Stoga će tu djelatnost preuzeti Crveni križ, koji predstavlja interes Pule na području zdravstva i socijalne skrbi.

Uz ovaj akt definiran je i Program ljetnih glazbeno-scenskih programa u Areni. Tako je, za sada, izvjesno da će u Areni nastupiti 2cellos, Vaya con Dios, trio Eroika, Leonard Cohen, Gregorian, Josipa Lisac, Zaz, Massimo i prijatelji, Joe Cocker te biti upriličeno otvaranje Outlooka.

Zbog preklapanja termina, potrebe dodatnog financiranja ili neudovoljavanja kriterijima, odbijeni su, među ostalima, zahtjevi za nastupima Severine&Bregovića, Nine Badrić, Grace Jones, klasičnog glazbenog festivala i otvaranje Dimensions festivala. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter