Pula: Psi zaklali 30 kokoši i zečeve

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Drugog dana ove godine dva psa pasmine staford usmrtili su trideset kokoši, dva pijetla i dva zeca u Labinskoj ulici u Puli oko 11 sati.

Provedenim izvidima policija je utvrdila sumnje da je vlasnik pasa, 20-godišnjak iz Pule počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Materijalna šteta, koja je nastala 48-godišnjoj vlasnici, procjenjuje se na više stotina kuna, a vlasniku pasa izdan je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja. Naime, psi koje 20-godišnjak nije držao pod nadzorom ušli su u dvorište i usmrtili kokoši, dva pijetla i dva zeca.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca, odnosno pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter