Pula prva u svijetu po druš. odgovornom poslovanju

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Svečana dodjela Cro Cert certifikata IQNet SR10 kojim se potvrđuje da Grad Pula primjenjuje sustav upravljanja društvenom odgovornošću, održana je danasu Komunalnoj palači.

Certifikat je gradonačelniku Borisu Miletiću uručio direktor Cro Certa Damir Sučić, potvrđujući tako da je Grad Pula službeno postao prvi grad na svijetu koji je u poslovanje svoje uprave ugradio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te sukladno tome postao i članom renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact.

- Zasluge za ovo priznanje idu svim djelatnicima Grada Pule, posebno timu za društveno odgovorno poslovanje, rekao je Miletić, dodajući da su kao gradska uprava u posljednjih osam godina napravili iskorak u smislu transparentnog poslovanja te da su za to dobili već niz priznanja, među posljednjima priznanje za kvalitetu i transparentnost u poslovanju.

Kazao je da je velika čast dobiti takvo priznanje, ali je i velika odgovornost jer, kako je rekao, nekad je najlakše popeti se na vrh, no treba ondje i ostati.

Inače, društveno odgovorno poslovanje je koncept u kojem poslovni subjekt, u ovom slučaju Grad Pula, odlučuje na dobrovoljnoj osnovi doprinositi boljem društvu i čišćem okolišu u interakciji s ostalima.

Osim gradonačelnika Miletića i Sučića, konferenciji za novinare u povodu uručivanja certifikata, prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika, ujedno predstavnica uprave za kvalitetu Elena Puh Belci, voditeljica projekta za uvođenje sustava upravljanja društvenom odgovornošću po normi IQNet SR 10 Lovorka Hajdić Golja te voditelj sustava kvalitete Andrea Vareško. (N. SOFTIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter