Pula: Provalnik pao sa zgrade

Ilustracija (Novi list)
Ilustracija (Novi list)

Za tri teške krađe, dvije krađe i prijetnju, počinjene u Puli,  pulska je policija, osumnjičila 33-godišnjaka iz Gorskog Kotara.

Naime, protekle subote, 24. svibnja oko 15.45 sati, 33-godišnjak se popeo na balkon na drugom katu zgrade u Gladijatorskoj ulici te je penjući se po oluku došao do prozora kojeg je pokušao nasilno otvoriti.

U tom su trenutku u stan ušli vlasnici pa se 33-godišnjak dao u bijeg preko krova. Stigao je do balkona stana u Emovoj, ali je tada, s visine od oko 5 metara, pao na balkon stana u prizemlju zgrade gdje su ga zatekli policajci.

Zbog zadobivenih ozljeda 33-godišnjak je vozilom hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Pula, a nakon puštanja iz bolnice nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno doznajemo da je 33-godišnjak i u bolnici stvarao probleme. Naime, kada su mu policajci kazali da je uhićen, 33-godišnjak se razljutio i krenuo prema prozoru kako bi pobjegao, ali su ga u tome spriječili policajci i medicinski tehničari.

Kriminalističkim istraživanjem nakon puštanja muškarca iz bolnice utvrđeno je da je u autokampu Stoja u Puli tijekom svibnja počinio dvije teške krađe tako što je provalio u jednu kamp prikolicu, a u drugu se ušuljao dok je u njoj spavao 32-godišnji državljanin Njemačke.

Iz kamp prikolica ukrao je dalekozore, fotoaparat, novčanik i odjeću, oštetivši pritom 50-godišnjeg državljanina Slovenije i 32-godišnjeg državljanina Njemačke za više tisuća kuna. U istom je kampu muškarac počinio još dvije krađe i to tako što je iz otvorene kućice za odmor 45-godišnjoj državljanki Slovenije ukrao torbicu, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna, dok je iz šatora 46-godišnjeg državljanina Njemačke odnio motoristički kofer.

Osim navedenih kaznenih djela, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 33-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnje. Na jednoj je pulskoj plaži 1. svibnja pod utjecajem alkohola prijetio smrću 46-godišnjakinji koju je gurnuo na pod, a potom se udaljio s mjesta događaja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27. svibnja ujutro 33-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter