Pula: Provalnički dvojac u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjim Puljaninom pulska policija je utvrdila da je počinio pet kaznenih djela, odnosno četiri teške krađe i jednu krađu, a da je u jednoj od teških krađa sudjelovao i 18-godišnji slovenski državljanin.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u utorak u poslijepodnevnim satima obojica su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policija je uhitila dvojac u ponedjeljak popodne zbog sumnje da su ujutro u turističkom naselju na Verudeli ušli preko balkona u apartman, koji su koristili državljani Rusije. Dvojac je iz apartmana ukrao prijenosno računalo, nakit, maslinovo ulje i sir, čime su strane turiste oštetili za više tisuća kuna.

Daljnje istraživanje je pokazalo da je 29-godišnjak počinio još četiri kaznena djela. Tereti ga se da je u noći s 8. na 9. svibnja, također preko balkona, ušao u apartman na Verudeli dok su u njemu spavali državljani Irske i Velike Britanije te im je ukrao kameru, mobitel, torbu i novčanike, čime ih je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Potom je 11. lipnja, kod uvale Saccorgiana, provalio u mercedes, njemačkih oznaka i ukrao ruksak s knjigama i drugim predmetima, čime je državljanina Njemačke oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Krajem svibnja je u turističkom naselju na Verudeli, otuđio dva bicikla koje su državljani Nizozemske ostavili zaključane u blizini bazena.

Puljanina se tereti i da je 1. lipnja nedaleko od pulske rive ušao u stan 61-godišnjeg Puljanina u Kolodvorskoj ulici kroz prozor, no iz njega nije ništa ukrao. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter