Pula: Provalili u trgovinu u ulici Sergijevaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom i nad jednim maloljetnim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe (u pokušaju), dok se maloljetnika sumnjiči i da je počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Mladiće se sumnjiči da su u noći sa 6. na 7. veljače, razbili staklo na trgovini u Ulici Sergijevaca u Puli, no budući se upalio alarm, pobjegli su s mjesta događaja, bez da su išta otuđili. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Pule, procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici su nedugo nakon provale, u blizini zatekli 18-godišnjaka, koji policijskim službenicima nije dao na uvid osobne isprave te je doveden u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta. Tijekom policijskog postupanja, mladić je vikao i vrijeđao policijske službenike, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1.80 promila.

Osim toga, maloljetnog hrvatskog državljanina sumnjiči se da je 8. veljače oko 15 sati, nazvao policiju i lažno dojavio da se u objektu u Ulici Boškovićev uspon nalazi bomba. Na mjesto događaja izašli su djelatnici Protueksplozijskog odjela, koji su obavili pregled mjesta događaja, no nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu niti druga sredstva za izvršenje kaznenog djela.

Protiv dvojice mladića podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter