Pula: Prosvjed za Purdu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tihi prosvjed za Tihomira Purdu održan je u nedjelju u dvorištu crkve sv. Antuna u Puli. Prosvjed koji je organizirala udruga "Zavjet" okupio je stotinjak ljudi.

- Ovim smo mirnim prosvjedom i šutnjom željeli izraziti nezadovoljstvo državom koja ništa ne cini na zaštiti branitelja. Branitelji su na ovim prostorima bili žrtve politickih igara, a to više ne želimo biti. Vlast rabi konstrukcije mimo puka i zbog toga ispaštaju žrtve kao Purda, izjavio je novinarima Ninoslav Mogorovic, predsjednik udruge hrvatskih branitelja "Zavjet".

Tijekom manifestacije bilo je zabranjeno isticati stranacke barjake. Vidjele su se stoga samo zastave HVIDRA-e Umag, 1. Hrvatskog gardijskog zbora, Hrvatskog nacionalnog fronta i hrvatska zastava. Prosvjed je bio miran i dostojanstven, a trajao je od 11.30 sati do pet do podne.

Iz udruge "Zavjet" porucuju da se tocno zna tko je 1991. godine bio agresor, a tko se morao braniti i to gotovo goloruk i pod sankcijama medunarodnog embarga kupovanja oružja. Svaka normalizacija odnosa izmedu Hrvatske i Srbije moguca je, navodi Mogorovic, jedino ako se zna tko je bio agresor i osvajac, a tko se morao braniti od agresije i ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti vlastite države.


Podijeli: Facebook Twiter