Pula proslavila Dan grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Današnja proslava Dana grada Pule i Dana oslobodenja zapocela je tradicionalnim polaganjem vijenaca na Portarati, Giardinima, u Titovom parku, Parku Franje Josipa, na centralnom križu i na spomeniku palim antifašistickim borcima grada Pule na Gradskom groblju te na Mornarickom groblju.

Potom je gradonacelnik Boris Miletic u prostorijama Komunalne palace primio predstavnike Saveza antifašistickih boraca Istarske županije. Zahvalio im je na naporima koje cine da bi prenijeli istinu o NOR-u na mlade generacije. Livio Blaškovic, predsjednik SAB-a, zatražio je od gradonacelnika da uloži napore u realizaciju projekta parka sjecanja u Titovom parku.

Svecana sjednica Gradskog vijeca uz urucenje javnih priznanja Grada Pule ovogodišnjim laureatima - dr. Ivici Pavicicu-Donkicu, sportašici Jeleni Vukovic i predstavnicima Odjela za ekonomiju i turizam sveucilišta u Puli - održana je u Istarskom narodnom kazalištu. Predsjednik Gradskog vijeca Denis Martincic naglasio je simboliku koju 5. svibnja ima za Pulu.



- Ovaj dan je simbol slobode i pobjede, što je danas ujedinjeno u vrijednostima koje njegujemo. Istra je medu prvima ustala protiv fašizma i tako je stvoreno naslijede utkano i u temelje europskog ujedinjenja. Pula je danas daleko od grada kojeg gradani priželjkuju, ali se ova uprava trudi realizirati projekte koji ce unaprijediti kvalitetu života u njemu, rekao je Martincic.

Gradonacelnik Boris Miletic podsjetio je prisutne na napore koje Grad cini da bi u donošenje odluka važnih za grad ukljucio što više gradana te je pritom spomenuo uvedeni program e-konzultacija po cemu je, kako je rekao, Pula informaticki lider u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na tešku gospodarsku situaciju zbog cega su proracunski prihodi trenutno manji za 20 posto od planiranih; izdvojio je uvedene mjere racionalizacije i štednje, koje nisu osjetili socijalno najugroženiji gradani, te zakljucio da ova gradska uprava nece odustati od projekata za bolju, sretniju i kvalitetniju Pulu 21. stoljeca.


Podijeli: Facebook Twiter