Pula: Proširuje se hitni bolnicki prijem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Opca bolnica i tvrtka TGT Adriatik potpisali su prije nekoliko dana ugovor o rekonstrukciji i proširenju hitnog bolnickog prijema u Mornarickoj bolnici. Radovi ce, kako doznajemo, poceti krajem ovog mjeseca ili pocetkom veljace, a trajat ce 60 radnih dana. Prema tome završetak bi trebao uslijediti krajem travnja. Nakon natjecaja za izvodaca, TGT je izabran kao najbolji ponuditelj za radove vrijedne oko dva milijuna kuna.

Pocetak radova je, podsjetimo, bio planiran u više navrata puno ranije, zadnji put proljetos. No, kako je svojevremeno naglasio zamjenik ravnatelja pulske bolnice dr. Ivica Fedel, kocilo ga je preseljenje transfuzije i donošenje novog državnog pravilnika. U više se navrata Ministarstvo zdravstva mijenjalo je uvjete, prije nego li je dozvolilo raspisivanje natjecaja.

Hitan prijem je, kako je rekao Fedel, najoptereceniji punkt u bolnici na kojem se odraduju poslovi hitne pomoci, umjesto brige za bolesnike kojima je potrebna bolnicka skrb. Obicno ondje, medu ostalim, dolaze i pacijenti koji nisu mogli ostvariti zaštitu na drugi nacin pa je pritisak velik, pogotovo u ljetnim mjesecima kada je ondje dnevno od 200 do 250 pacijenata, rekao je Fedel.

Nakon preuredenja, hitni prijem imat ce 776 cetvornih metara, umjesto dosadašnjih 280. Dobit ce prijemnu cekaonicu, trijažni, a ne administrativni pult kao do sada, salu za reanimiranje, kiruršku salu, cetiri trijažne ambulante i osam postelja za opservaciju. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter