Pula: Proračunom osigurana stečena socijalna prava

Proračun za iduću godinu osigurava stečena prava (Manuel ANGELINI)
Proračun za iduću godinu osigurava stečena prava (Manuel ANGELINI)

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Boris Miletić predstavio je čak 63 akta donesena u razdoblju od 14. studenog do 10. prosinca. Dobar dio akata odnosi se na gradski proračun. Donesen je akt o rebalansu proračuna za 2013. godinu koji je, u odnosu na plan, manji za 4,92 posto. Donesen je i zaključak o utvrđivanju prijedloga odluke o izmjeni i dopuni odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Pule prema kojem će se osnovati poseban odjel za kulturu. O svim će se navedeni aktima odlučivati na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Miletić je pritom naglasio da je važno što je planom za iduću godinu održan kontinuitet prethodnih godina, u smislu zadržavanja socijalnih prava, ali unaprjeđivanje svih segmenata života te otvaranja radnih mjesta. Uobičajeno, rekao je, najveći dio proračuna odlazi na društvene djelatnosti, odnosno za sport, predškolski, školski odgoj, i socijalne komponente. Istaknuo da su objedinjavanjem javne nabave, kao prvi u Hrvatskoj, ostvarene značajne uštede, što je ujedno i znak da se brine o svakoj proračunskoj kuni.

 Od ostalih akata, doneseno je nekoliko odluka o prodaji gradskih poslovnih prostora i neizgrađenog građevinskog zemljišta, a nekoliko se akata odnosi na produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom predstojećih blagdana. Gradonačelnik je nadalje, donio odluku o izmjeni Pravilnika o načelima, kriterijima i postupku za određivanje prijedloga imena ulica i trgova na području grada Pule, o kojem će se također odlučivati na današnjoj sjednici. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter