Pula: Prometni režim od 14. do 16. rujna

Parkiranje će se omogućiti duž Ulice 119. brigade (foto M. MIJOŠEK)
Parkiranje će se omogućiti duž Ulice 119. brigade (foto M. MIJOŠEK)

Zbog održavanja trodnevne manifestacije "Arena Ice Fever Pula MMXII" u pulskoj Areni od 14. do 16. rujna određene će prometnice oko amfiteatra biti zatvorene za promet od 16 do 1 sat iza ponoći. Prvenstveno se to odnosi na dio Istarske ulice od raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine (semafori) do Arene, te cijele Amfiteatarske ulice (podno Arene), odnosno Flavijevske ulice. Isto tako za promet će biti zatvoren dio Trga ozad Arene.

- Od petka do nedjelje, sva tri dana, u vremenu od 16 do 1 sat iza ponoći uobičajeno će se zatvoriti prometnice oko Arene. No, na dijelu Partizanskog puta i Ulici 119 brigade također se uvodi posebni režim prometovanja, odnosno jednosmjerni promet sa smjerom iz Velog Vrha prema rivi, a duž Ulice 119. brigade omogućit će se parkiranje. Općenito, očekuje se velik broj vozila koja će iz Zagreba i Slovenije pristizati u Pulu pa će ih se već na ulasku u grad i po obilaznici znakovima usmjeravati prema Velom Vrhu i spomenutom parkiranju, pojašnjava Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

- Ljudi koji budu dolazili u Pulu na utakmice mogli bi imati problema s parkiranjem. Ovo je događaj koji počinje u točno vrijeme zbog nacionalne televizije i stoga smo s Gradom i prometnom policijom pokušali pronaći optimalno rješenje da se omogući parkiranje od Velog Vrha u Ulici 119. brigade, kako bi na vrijeme prošetali i stigli do Arene, rekao nam je Ozren Müller, organizator eventa i predstavnik agencije CMS Sports AG. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter