Pula: Promenadni koncert KUD-a "Lino Mariani"


Promenadni je koncert u petak navečer na pulskom Forumu izveo KUD "Lino Mariani". U sklopu ciklusa "Na ulicama i trgovima" i pod pročeljem atraktivno osvijetljenog Augustovog hrama, mandolinistički orkestar te pjevači – solisti, muški, ženski i mješoviti zborovi – predstavili su se publici s gotovo 20-ak djela. Od toga veliki ih broj, očekivano, potpisuje pokojni maestro Nello Milotti, ali i ostali domaći autori poput Daniela Načinovića, Andreja Baše, Bruna Krajcara ili Valmera Cusme.

U četiri numere na sceni se izvođačkim skupinama kao solistica pridružila i Vesna Nežić Ružić. Između ostalih, izvela je i vječnu "Kud plovi ovaj brod" Arsena Dedića. Sviračima je ravnao maestro Ivan Štekar, a pjevačima Orietta Šverko i Edi Svich, dok ih je na orguljama pratio Branko Okmaca.

Koncert društva "Lino Mariani" pratio je veliki broj posjetitelja na pulskom Forumu, što domaća publika koja je ciljano stigla na trg zbog nastupa, što slučajni prolaznici, što turisti. Mora se pak priznati da je ovih potonjih na početku prvog srpanjskog vikenda bilo i najmanje. (Napisao i snimio Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter