Pula: Produžili ogradu pa djeca hodaju Vodnjanskom

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Prije nekoliko dana ograda na Vodnjanskoj cesti na Kapelerima, koja je tu postavljena prije dvije godine ne bi li se onemogućio izlazak automobila s makadamske na glavnu cestu, preko noći je produžena.

Na ovaj je način prolaz, osim automobilima, onemogućen i pješacima. I dok protiv zaustavljanja automobila na ovaj način nemaju ništa, stanovnici naselja na kraju Bunarske ceste (preko puta Kapelera) ogorčeni su jer je onemogućen prelazak ceste i njima i njihovoj djeci, đacima osnovne škole na Velom Vrhu.

- Znamo da prelazak ovdje nije legalan niti siguran, jer nema pješačkog prijelaza, ali put koji ovuda vodi prema školi Veli Vrh, kada djeca cestu prijeđu, puno je sigurniji jer ima nogostup i rasvjetu, nego da pješače 500 metara niz Vodnjansku cestu do pješačkog prijelaza i onda nastave put škole, veli nam jedan od žitelja Ivan Mikulić.

Kolika opasnost po djecu prijeti na Vodnjanskoj cesti uvjerili smo se i sami - za našeg polusatnog razgovora onuda je projurilo ne samo na desetke automobila, već i kamiona, šlepera koji bi malo dijete već samom silinom prolaska doslovce mogli povući na cestu.

- Shvatio bih da je ograda postavljena ne bi li se netko zaštitio, ali alternativni put koji nam predlažu puno je opasniji i nikako se ne mogu složiti s time da dijete uputim niz Vodnjansku koja nema nogostup niti s jedne strane, a vozila jure k'o luda, veli ovaj tata.

Dodaje da većina roditelja ujutro djecu vozi u školu, no po njih ne mogu i doći, jer rade. Stoga svakoga dana strahuju kako će proći put od škole do kuće. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter