Pula: "Prodisali" gradski šumarci

Čišćenje šume Boškarica (S. Z. T.)
Čišćenje šume Boškarica (S. Z. T.)

Vikend je u Puli bio u znaku čišćenja, a sve u povodu Clean up daya i Dana planeta Zemlje.

Građani su, u sklopu svojih mjesnih odbora koji su prijavili pozicije ilegalno odloženog otpada, uklanjali taj otpad i razvrstavali ga već na mjestu prikupljanja, iskoristivši ono što je korisno, te smanjili ukupan odvoz otpada na deponij. Grad Pula, u suradnji s Herculaneom i tvrtkom Metis, osigurao je besplatan dovoz i postavljanje kontejnera za otpad, kao i besplatan odvoz otpada prikupljenog s pozicija ilegalnih odlagališta.

Mještani Busolera čistili su svoj šumarak. U nedjelju je, pak, cijeli program "Proljeće u Šijanskoj šumi" bio posvećen Danu planeta Zemlje te se organizirano pješačilo, prezentiralo raketno modelarstvo, gledalo Sunce uz pomoć naputaka članova Astronomskog društva Istra, dok su animatori Birikine, uz pomoć djece, upoznavali gledatelje s tri važna zemaljska elementa - vodom, zrakom i zemljom.

U jutarnjim je satima, pak, stotinjak članova braniteljskih udruga zajedno s vatrogascima i Herculaneom te MORH-ovim zapovjedništvom za potporu čistilo prilazni put u Boškarici da bi, kako je najavljeno, pripremili teren za eventualno postavljanje javne rasvjete. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter