Pula: Prodane gradske nekretnina za 500.000 eura

Na Trgu 1. istarske brigade prodana su tri poslovna prostora (N. LAZAREVIĆ)
Na Trgu 1. istarske brigade prodana su tri poslovna prostora (N. LAZAREVIĆ)

Krajem listopada u pulskoj gradskoj palači je održano javno nadmetanje za kupnju 26 gradskih nekretnina koje su bile izložene na natječaju raspisanom 14. listopada.

Za sedam nekretnina iz natječaja Komisija za provedbu natječaja utvrdila je da nije bilo prijava, dok je prodano 19 nekretnina, mahom građevinskog zemljišta, a ukupni prihod od njihove prodaje iznosi 412.327 eura.

Kada se tome priroda i preko sto tisuća eura od prodaje četiri poslovna prostora na Trgu 1. istarske brigade i dvije garaže, u gradsku se blagajnu tako slilo preko pola milijuna eura.

Najveća cijena, od 123 tisuće eura, postignuta je za građevinsko zemljište površine 801 kvadrata na području Nove Verude, čiji je najbolji ponuditelj bio Fulvio Blažina. Budući da je izjavio da će nekretninu platiti "u kešu", ostvario je popust od pet posto, a isto se pravilo odnosi za sve ostale kupce koji su nekretninu kupili na taj način.

Nakon ovog zemljišta najviša je cijena postignuta za dvije parcele na području Monte Šerpo, ukupne površine 1.693 četvorna metra, koje su prodane za više od 84 tisuće eura Ivanu i Lucianu Blažini. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter