Pula: Prodaju zgradu jer nemaju parking

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanar zgrade u Ulici sv. Nikole 8 u središtu Pule, iza Foruma, na ulazu u parkiralište koje se naplacuje, tvrdi da toj zgradi s cetiri stana nisu dodijeljena parkirna mjesta. Od stanara se, pak, zahtijeva da placaju parkiranje, kaže Puljanin, koji je želio ostati anoniman.

Istice da je površina ispred zgrade dodatno uzurpirana kako bi im se onemogucilo da ostave vozila ispred nje. Zbog nerješavanja ovog dugogodišnjeg problema stanari cak razmišljaju o iseljenju i prodaji cijele zgrade.

Oni do zgrade mogu jedino s parkirališta iza Foruma, a to je tako vec godinama, prakticki od uvodenja sustava naplate. Nisu htjeli pristati na placanje godišnje karte, ukoliko je cijena veca od 100-200 kuna, pa je spor završio na sudu.

Stanari tvrde da je Opcinski sud odlucio u njihovu korist, ali da je predmet proslijeden Županijskom sudu. Medutim, i dalje žele da im se osiguraju parkirna mjesta za koja smatraju da pripadaju zgradi.

Za problem krive gradsku upravu, ciji djelatnici parkiraju službena vozila na dijelu parkirališta, a ne placaju parking.

Predlažu da bi za sve bilo više mjesta kada bi se gradska vozila parkirala u dvorište Admiraliteta, koje je nedavno preuzela Županija.

Posebno su ogorceni zbog odgovora iz gradske uprave da je nedostatak parkirnih mjesta cijena života u centru grada. Napominju da bi ih ostali Puljani shvatili kada bi se naplacivanje proširilo na Stoju, Verudu, Vidikovac i Šijanu.


Podijeli: Facebook Twiter