Pula prodaje 31 građevinske parcele i 13 nekretnina

Hidrobaza (N. LAZAREVIĆ)
Hidrobaza (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula raspisao je čak tri natječaja za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta te nekretnina čija je ukupna početna procijenjena vrijednost 1,68 milijuna eura, odnosno 12,9 milijuna kuna. Na natječaju se na prodaji našlo tako 31 građevinsko zemljište te 13 nekretnina. Kako je sam gradonačelnik Boris Miletić više puta isticao u polemikama oko prodaje gradskog zemljišta, sredstva koja Grad uprihoduje od prodaje nekretnina namjenska su i mogu se iskoristiti za izgradnju ili kupnju nove imovine, odnosno objekata. Nedavno je gradska uprava otkrila da u sljedećoj godini namjerava realizirati ili barem početi izgradnju dječjeg vrtića na Sisplacu, uređenje Trga kralja Tomislava, izgradnju kružnog toka na vrhu Radićeve… Doduše, Puljani bi se najviše obradovali bazenu.

Atraktivne pozicije

Na prvom se natječaju nalazi 13 građevinskih zemljišta na područjima mjesnih odbora Arena, Štinjan, Gregovica, Šijana, Busoler-Šikići, Stari grad, Veruda, Vidikovac i Sv. Polikarp-Sisplac. Javna licitacija održat će se 24. listopada u Komunalnoj palači u 12 sati. Upravo se na ovom natječaju nalazi najvrjednija nekretnina koja se nudi na sva tri natječaja. U Štinjanu se, naime, na prodaju nude dvije katastarske čestice, površine tri tisuće četvornih metara, čija je početna cijena 460 tisuća eura, odnosno preko tri i pol milijuna kuna.

- Za sada nemamo nikakvog iskazanog interesa za ovo zemljište koje se našlo na natječaju. Nedavno je bilo zainteresiranih investitora za zemljište u Štinjanu, ali toga više nema, odnosno ne znamo da li još postoje. Riječ o zemljištu iznad Hidrobaze čija je procijenjena cijena gotovo pola milijuna eura. Vrlo je atraktivno, stoga je takva cijena. Isto tako, smatramo da su atraktivne lokacije i jako lijepa zemljišta iznad Mornara, odnosno nadomak Radićeve ulice, koja će, vjerujem, zainteresirati potencijalne investitore, kaže Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, i ističe da su i druga građevinska zemljišta koja se nude na natječajima, barem ona s višim cijenama, vrlo atraktivno pozicionirana.

Tako se na prvom natječaju nalazi i pet čestica na području Sv. Polikarp-Sisplaca, točnije u Ulici Valsaline iznad Mornara. Ukupna površina pet čestica iznosi 961 metar, a prodaju se po početnoj cijeni u iznosu od 192 tisuće eura, odnosno gotovo milijun i pol kuna. U sam vrh po cijeni spada i zemljište površine 831 četvorni metar iznad pulskog zatvora, uz Radićevu ulicu, koje se prodaje po početnoj cijeni od 99.720 eura, odnosno za 757 tisuća kuna. Tek neznatno jeftinije procijenjene su i tri čestice na Vidikovcu, ukupne površine 972 kvadrata, koje se prodaju za 88,2 tisuće eura, odnosno 670 tisuća kuna, dok se čestica na Verudi površine 407četvorenih metara prodaje po početnoj cijeni od 61 tisuću eura, odnosno 463 tisuće kuna. Ukupna vrijednost svih zemljišta koja se nude na ovom prvom od dva natječaja iznosi više od milijun eura.

Tisuću kvadrata na Verudi

Na drugom objavljenom natječaju, čija će javna licitacija biti 24. listopada, ali u 14 sati, nalazi se također nekoliko iznimno vrijednih i atraktivnih zemljišta. Prije svih na Verudi 996 četvornih metara iznad nekadašnjeg Tekopa (DES-a) iznad ceste za Verudelu, odnosno ispod novoizgrađene višestambene zgrade vidljive s ceste. To se zemljište prodaje po početnoj cijeni u iznosu od gotovo 150 tisuća eura, odnosno za milijun i 135 tisuća kuna. Uz ovo zemljište, na drugom natječaju jedino zemljište koje prelazi cijenu od 35 tisuća eura je ono na Busoleru, gdje se ukupno 1.862 kvadrata, prodaju po početnoj cijeni od 130 tisuća eura, odnosno gotovo milijun kuna. Inače, na ovom se natječaju nalaze čestice, osim Verude i Busolera, na područjima Monvidala, Šijane, Arene, Gregovice i Starog Grada. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter