Pula prodaje 12 građevinskih parcela

Valelunga i Štinjan (Neven LAZAREVIĆ)
Valelunga i Štinjan (Neven LAZAREVIĆ)

Grad Pula raspisao je javni natječaj za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta na kojem se našlo 12 parcela na Velom Vrhu, Busoleru, Novoj Verudi, Verudi, Starom gradu, Vidikovcu, Monvidalu, Gregovici i Štinjanu.

Za tri tisuće četvornih metara u Štinjanu potrebno je izdvojiti najveći početni iznos. S obzirom da je ovo zemljište procijenjeno s 200 eura po kvadratu početna cijena zemljišta u Štinjanu, koje je na natječaju, iznosi 601,6 tisuća eura, odnosno 4,57 milijuna kuna.

Od preostalih jedanaest zemljišta u tom rangu je još samo parcela na Verudi, odnosno Valsalinama iznad Mornara, gdje je za 407 četvornih metara potrebno izdvojiti 81,4 tisuće eura, odnosno također 200 eura po kvadratu, ili gotovo 620 tisuća kuna. Gotovo 190 eura po četvornom metru procijenjeno je zemljište površine 128 kvadrata na Busoleru za koje je potrebno izdvojiti 24,2 tisuće eura, dok je za parcelu, točnije zgradu, u Starom gradu površine 112 četvorna metra potrebno izdvojiti 16,8 tisuća eura, odnosno 150 eura po kvadratu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter