Pula privukla mnoštvo ljubitelja salse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 1200 sudionika iz cijele Hrvatske u subotu je napunilo Dom hrvatskih branitelja, gdje ih je doveo osmi besplatni festival plesa Salsa Latina Istriana koji je poceo u petak, a završit ce u nedjelju.

Dvadesetak instruktora iz Hrvatske, Velike Britanije, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine polaznike poducava plesu, a radionice su besplatne te se na njih može jednostavno prijaviti. Iako je salsa u nazivu manifestacije, ona nije jedini ples koji se ovdje može nauciti.

- Ovo oznacava budenje proljeca i uvijek je lijepo doci u Pulu i vidjeti prijatelje koji dodu iz cijele regije, iz Bosne, Srbije, Slovenije, iz Pule, Zagreba, odasvud dodu ljudi pa se skupimo i otvorimo sezonu naših dogadaja u Hrvatskoj, ispricao nam je Marko Škara iz Zagreba koji se plesom bavi tri godine.

Službena fešta za otvorenje ovog festivala koji organizira Plesni centar Studio iz Pule održana je u petak navecer kada su se u velikom stilu u velikoj dvorani polaznicima predstavili instruktori tako da su zaplesali, a neki su morali pokazati i da se znaju prilagoditi taktovima baluna ili baleta. Osim toga, muški dio instruktorskih snaga zaplesao je i trbušni ples.

Dok je u jednoj sali Ozy Shyne poducavao kizombu, u drugoj su Varja i Rok pokazivali kako se pleše cha cha cha, a treca je bila rezervirana za ljubitelje salse cije su tajne otkrivali Marko i Tihana, odnosno SalSam. Nitko nije ukoren ukoliko bi zakasnio, a tko je htio mogao je i samo sa strane promatrati. Nije bitno tko koliko zna plesati, važna je dobra volja.

A da niti godine tu ne smetaju potvrduje nam 73-godišnja Vanja Andriolov koja aktivno posjecuje ovakve dogadaje. Osim starijih, na Salsa Latini Istriani mogu uživati oni najmladi u radionicama koje vodi Birikina. Protekla noc bila je i u znaku Massima Scalicija koji je održao koncert, a besplatne radionice na programu su u nedjelju od 12 do 15 sati kada krece i oproštajna fešta. After party je u 21 sat u Ribarskoj kolibi. (Mladen RADIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter