Pula: Privremena benzinska u marini Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tehnomontova marina Veruda od danas ima novu, zasad privremenu, "ambulantnu" benzinsku postaju. Na novoj lokaciji ispod velike dizalice Uprava marine dobila je odobrenje za privremenu opskrbu gorivom svih brodova koji su u marini privezani, a po potrebi i onih tranzitnih. Po rijecima direktora Seana Lisjaka, tvrtka Etradex ce u marini imati stalnu cisternu koja ce nauticarima biti na raspolaganju svaki dan.

- Za sada smo se odlucili za ovakvu vrstu opskrbe gorivom za plovila koja su vezana u našoj marini. S time smo poceli jucer rano popodne i mislim da cemo uspjeti udovoljiti zahtjevima svih naših gostiju. Za koji dan cemo vidjeti stvaraju li se gužve na novoj postaji, kod velike dizalice. Ako bude bilo dovoljno mjesta i vremena, moci cemo primiti i tranzitna plovila, zakljucio je Lisjak.

Podsjetimo, koncem proljeca ove godine Ininu benzinsku postaju u Tehnomontovoj marini Veruda privremeno je zapecatila inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Razlog je bio što Ina nema koncesiju za obavljanje djelatnosti, iako na tom prostoru radi punih 26 godina, tocnije od 1985. U rješenju nadležne inspekcije piše da Ina za dvije katastarske cestice koje ondje koristi ne placa koncesiju ni Tehnomontu ni ikom drugom.

Iako je trebala imati koncesijski ugovor s Tehnomontom, Ina ga nikad nije tražila pa je sve ove godine radila takoreci protuzakonito. Vodstvo marine zatražilo je od Ine da se papiri dovedu u red te da ta tvrtka napokon pocne placati koncesiju. No, po Lisjakovim rijecima Ina se na te zahtjeve oglušila.

Sada, u punom jeku turisticke sezone jahtaši mogu tociti gorivo u svoja plovila iskljucivo u pulskoj luci, u Rovinju, Porecu, Vrsaru i Umagu. Na istocnoj obali jedina benzinska postaja za nauticare je ona u Icicima, a ostale su na Cresu, Malom Lošinju i u Nerezinama. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter