Pula: Privedeni zbog prometa drogama

(PU istarska)
(PU istarska)

Državljaninu Velike Britanije (48), osumnjičenom za neovlaštenu prodaju i promet drogama, sudac istrage je, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Puli, zbog opasnosti od bijega odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru dok su iz pritvorske jedinice PU istarske nakon ispitivanja pušteni 27-godišnji Galižanac, 28-godišnja Puljanka i 31-godišnji Vodnjanac osumnjičeni za isto kazneno djelo.

Naime, protekle je subote oko 23.30 sati policija u luci Štinjan naišla na parkirani ford transit pulskih oznaka za čijim je volanom bio Galižanac s vrećicom marihuane u rukama. Kraj forda su pak bili Britanac i 28-godišnja Puljanka, a kako su policajci posumnjali da bi u vozilu moglo biti još droge, uz nalog su pretražili vozilo i osim 18,5 grama marihuane pronašli 24,8 grama speeda, 141 tabletu ectasyja, digitalnu vagu te nekoliko tisuća kuna i nekoliko stotina eura.

Trojac je uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama. Tijekom istraživanja se pokazalo da bi s drogom mogao biti povezan i 31-godišnji Vodnjanac koji je vlasnik forda transit u kojemu je nađena droga pa je on uhićen dan kasnije, 14. srpnja navečer.

Svo četvero u konačnici je osumnjičeno za isto kazneno djelo te su predani u pritvorsku jedinicu PU istarske tijekom 14. i 15. srpnja. Pronađena droga je oduzeta i bit će poslana na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, a izvidi se nastavljaju. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter