Pula: Privedeni kamatari, uzeli stotine tisuća kuna

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Puljanina (33) policija sumnjiči za sklapanje lihvarskog ugovora, iznude i protupravne naplate, a 34-godišnjaka s područja Svetvinčenta zbog iznude, što su sve kaznena djela.

Obojica su nakon kriminalističkog istraživanja privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske u večernjim satima u utorak.

Služba organiziranog kriminaliteta PU istarske je utvrdila sumnju da je Puljanin od 2009. do 2013. godine većem broju osoba s područja Rovinja i okolice davao novčane zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi. Tim je lihvarskim ugovorima tako zaradio nekoliko stotina tisuća kuna.

Također, sumnjiči ga se da je u isto vrijeme vršio pritisak na osobe koje su mu dugovale, a višestruko su već preplatile dugovanja, i tražio da nastave s plaćanjem visokih iznosa. Na taj je način dobio još nekoliko stotina tisuća kuna. U jednom je pak slučaju primijenio silu prema osobi koja mu novac nije vratila i uzeo joj nekoliko stotina kuna.

Drugog muškarca, 34-godišnjaka s područja Svetvinčenta policija sumnjiči da je od 2009. do 2014. godine, zajedno s 33-godišnjim Puljaninom, na razne načine vršio pritisak na osobe koje su vratile svoj dug da nastave i dalje s plaćanjem visokih iznosa.

Zbog bojazni da ima još oštećenih osoba, policija poziva građane koji su možda bili žrtvama ovog dvojca da se obrate u najbližu policijsku postaju. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter