Pula - primjer u borbi protiv korupcije

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

O iskustvima brojnih javnih uprava u borbi protiv korupcije raspravljalo se proteklih dana u Ljubljani na konferenciji "Gradovi bez korupcije – gradovi s budućnošću", na kojoj je Pula istaknuta kao grad primjer. Na poziv Instituta Svjetske banke, pulski gradonačelnik Boris Miletić u Ljubljani je početkom tjedna sudjelovao na završnoj konferenciji dvogodišnjeg programa i održao izlaganje o uspjesima Pule na ovom području, odnosno o e-poslovanju kao povećanja transparentnosti rada javne uprave.

Prisutne je upoznao s koracima i preduvjetima koji su doveli do uvođenja e-poslovanja u rad gradske uprave zahvaljujući kojemu je Pula danas prepoznata kao jedna od najtransparentnijih javnih uprava u Hrvatskoj.

- Grad Pula danas je lider u komunikaciji i uvođenju novih tehnologija te smo često primjer ostalim gradovima i općinama. Treći smo po redu grad u Hrvatskoj po pitanju otvorenosti i transparentnosti rada, a prema podacima Ministarstva financija jedna smo i od najštedljivijih gradskih uprava, kazao je Miletić i naveo da se sve promjene uvijek uvode imajući u vidu potrebe svih građana.

Miletić je naveo primjere i projekte poput elektroničkog potpisa, e-konzultacija, objedinjenog upisa u vrtiće e-vrtića, i usluge plaćanja putem e-računa i e-uplatnica. (N. SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter