Pula: Primjedbe na UPU Max Stoja do utorka

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U prostorijama Komunalne palače, u sklopu javne rasprave, u srijedu su održana javna izlaganja o ciljanim izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Pule (GUP) te Urbanističkog plana uređenja (UPU) "Max Stoja".

U jutarnjim je satima održano izlaganje za tijela koja sudjeluju u izradi plana, a u popodnevnim satima za sve zainteresirane.

Glavne značajke izmjena, uz predstavnice tvrtke Urbanistica d.o.o. koja je izradila plan, ukratko je predstavio pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje Giordano Škuflić, koji je istaknuo da se predložene izmjene GUP-a odnose na lokacije Trg kralja Tomislava, na kojoj je potrebno stvoriti planske pretpostavke za realizaciju projekta uređenja tog trga prema provedenom urbanističko-arhitektonskom natječaju te zonu urbanističkog plana uređenja Max Stoja kao rezultat detaljnije razrade unutar tog plana. Istaknuto je da je UPU Max Stoja rezultat detaljnije analize kroz izradu projektne dokumentacije u kojoj se ukazala potreba izmjene pojedinih planskih parametara što se, uglavnom, odnosi na mogućnosti gradnje građevine gospodarske, pretežito trgovačke namjene te izmjene prometnog rješenja.

Javna rasprava otvorena je do utorka, 22. srpnja, koji je i krajnji rok za dostavu svih primjedbi, prijedloga i/ili mišljenja na izložene prijedloge izmjena i dopuna planova.

Zainteresirani mogu svoje primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja dostaviti u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2 ili u elektroničkom obliku na adresu [email protected] najkasnije do utorka da bi mogle biti predmetom obrade u sklopu izvješća o provedenoj javnoj raspravi.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2/1 ili na telefon 371-806. Uvid u prijedloge izmjena i dopuna ovih planova moguć je na službenim web stranicama Grada Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter