Pula: Primanje za učenike iz prijateljskog Triera

Djeca iz Triera borave kod svojih vršnjaka iz OŠ Šijana (B. PETROVIĆ)
Djeca iz Triera borave kod svojih vršnjaka iz OŠ Šijana (B. PETROVIĆ)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Erik Lukšić primili su u komunalnoj palači učenike Integrierte Gesamschule iz njemačkog grada Triera koji u Puli borave u sklopu programa razmjene učenika s učenicima Osnovne škole Šijana.

Djeca osnovnoškolskog uzrasta smještena su u pulskim obiteljima, gdje borave do subote. U to će vrijeme sa svojim domaćinima otići na izlete, razgledati grad i njegove znamenitosti, obići neku od izložbi, sudjelovati na školskoj manifestaciji "Dani kruha", dok će subotu prije odlaska provesti u obiteljima koje su ih prihvatile. Kako je napomenula ravnateljica škole Alma Tomljanović, program razmjene učenika provodi se drugu godinu zaredom u sklopu programa "Mostovi prijateljstva".

Zaželjevši učenicima i njihovim voditeljima ugodan boravak, gradonačelnik je rekao da Pula njeguje odličnu suradnju s gradom Trierom još od daleke 1971. godine, kada su se dva grada pobratimila.

Profesorica njemačkog jezika u OŠ Šijana Rita Raspar pohvalila je učenike da odlično vladaju njemačkim, ali i engleskim jezikom te dodala da se sporazumijevaju bez problema. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter