Pula: Prijem za polaznike šišanskog kampa za mlade

Prijem za polaznike šišanskog kampa za mlade održan je u prostorijama pulske Komunalne palače (B. PETROVIĆ)
Prijem za polaznike šišanskog kampa za mlade održan je u prostorijama pulske Komunalne palače (B. PETROVIĆ)

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače organizatore i sudionike međunarodnog ljetnog kampa za mlade koji provodi pulski karate klub Lav.

Dvotjedni međunarodni ljetni kamp u Šišanu održava se u sklopu projekta "Move and color your life - Get connected", a traje do 18. kolovoza. U njemu sudjeluje 40-ak mladih iz njemačkog grada Marktredwitza te Pule i Đakova, u dobi od 13 do 18 godina.

Suzana Stanković, tajnica karate kluba Lav, rekla je ovom prilikom da je cilj kampa pokazati da mladi, bez obzira na različitosti, mogu zajednički provesti dva tjedna te da svoje vjerske i kulturne razlike ne poimaju kao smetnju već kreativnu, poticajnu i produktivnu snagu koju, kroz rad na zajedničkom projektu, pretvaraju u kreativnost i poduzetničku inicijativu.

Puh Belci istaknula je da je Grad Pula je grad prijatelj djece i njeguje međunarodnu suradnju te je uzvanike ukratko upoznala s poviješću zgrade u kojoj se nalaze i samim gradom. Mladi su pak za nju pripremili pregršt pitanja putem kojih su željeli saznati još ponešto o našoj županiji, gradu i njegovim stanovnicima.

Tako su je primjerice upitali ima li Pula problema s drogama, ima li puno kriminaliteta, što grad čini za zaštitu okoliša, kolika je stopa nezaposlenosti i studiraju li mladi u Puli ili odlaze na druge studije…

Zanimala ih je i dogradonačelnica sama pa su je pažljivo propitkivali i o njenom životu - je li u braku, koliko djece ima, koji su joj politički ciljevi i kako funkcija dogradonačelnice utječe na njezin ego. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter