Pula: Prijem u povodu međunarodnog dana civilne zaštite

Prijem u Komunalnoj palači (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Prijem u Komunalnoj palači (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

U prostorijama Komunalne palače na Forumu danas je održan tradicionalan prijem u povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite. Prijemu su uz domaćine, gradonačelnika Borisa Miletića i istarskog župana Valtera Flega, prisustvovali članovi Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije. Svim službama i pojedincima koji se u našoj županiji bave civilnom zaštitom njihov je dan čestitao dogradonačelnik Fabrizio Radin.

Čestitkama se pridružio i načelnik Stožera Dino Kozlevac čestitavši Dan civilne zaštite svim službama koje se bave zaštitom i spašavanjem te gostima koji su stigli iz Slovenije i Italije. Rekavši da je riječ o značajnoj djelatnosti, naveo je kako smo lani dobili novi Zakon o civilnoj zaštiti te istaknu da je ona u Istri, zahvaljujući podršci jedinica lokalne uprave, primjereno organizirana.

- Sustav civilne zaštite u Istri jedan je od najbolje organiziranih za što smo i primili brojna priznanja, naveo je Kozlevac i zahvalio se svima koji u tome sudjeluju i reagiraju na način da spašavaju živote i čine sve da su materijalne štete što manje. Prisjetio je na nedavnu oluju u Rovinju i naveo da je sve više intervencija zbog prirodnih nepogoda, a da je najbitnije da pri tome nitko ne strada. Kozlevac je naveo i kako će u narednom periodu promptno i primjereno reagirati na svaki problem, te činiti maksimum, odnosno sve što je u njihovoj moći kako bi štete bile što manje, a ljudskih žrtava ne bi bilo.

U ime Grada Pule okupljenim se obratio gradonačelnik Miletić koji je istaknuo da jedino pomoću zajedništva zajednica može biti efikasna.

- Pred nama su novi izazovi. Izbjeglička kriza nagriza temelje Europe i pitanje je s čime ćemo se sve morati suočiti u narednom razdoblju, naveo je Miletić i dodao da je sigurnost i osjećaj sigurnosti prioritet u županiji, kako kod građana Istre, tako i kod turista koji ovdje dolaze.

- Nesreće i katastrofe ne dešavaju se samo na filmu, već i oko nas i toga moramo biti svjesni svi. Tajna uspjeha je u tome da budem spremni, a upravo je to jedan od temeljnih zadataka službi civilne zaštite, naveo je Flego te istaknuo da je civilna zaštita u Istri odlično organizirana, a temeljna zadaća svih je upravo sigurnost građana i gostiju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter